יום ראשון, 17 בינואר 2010

Two phase decoction




דקוקשין מאשינג בשני שלבים

שלב ראשון: מ-35 ל--בטא
שלב שני: מבטא לאלפא

מתחילים במאש ביחס גרעינים/מים שיישמר עד הסוף
שלב ראשון סטרייק ל-35-37
אחרי 20 דקות מוציאים כמות לסיר לפי חישוב
ומחממים לאט, מעלה בדקה,  עד ל-טמפרטורת המרה
נשארים שם כ-20 דקות
 ממשיכים לחמם עד לרתיחה ונשארים ברתיחה 15-30 דקות
בנקודה זאת כדאי לשקול להוסיף מים רותחים לסיר דקוקשין כדי לחפות על איבוד באידוי
מוסיפים בהדרגה את הדקוקשין לטון עד שמגיעים לטמפרטורה הרצויה
את מה שנשאר מקררים לטמפרטורת המרה ומוסיפים לטון
אחרי "מנוחת ביטא" מוציאים שוב כמות לפי חישוב
מרתיחים ומחזיקים רותח כ-10 דקות
ומחזירים לטון "למנוחת אלפא" ונזהרים לא לעבור 76-78 מעלות

ממשיכים ספארג' כרגיל

חישובים
decoction volume = 1.2*total mash volume * (target temp - start temp) / (boil temp - start temp)
Vmash=Mgrain|(R + 0.68)


דוגמא ספציפית

משקל גרעינים: 4.5 ק"ג
יחס מים לגרעינים: 3.6
נפח מים: 4.5*3.6 = 16ליטר
מנוחה ראשונה: 37 מעלות
חימום לסטרייק ראשון ע"פ טמפ' גרעינים 20 : 39 מעלות
מנוחה 20 דקות
חישוב כמות דקוקשן ראשון:
טמפרטורת מטרה: 67 מעלות
Vmash=4.5(3.6+0.68) = 19 
decoction volume = 1.2*19*(67-37)/(100-37) = 11
כלומר עלינו להוציא 11ליטר מהמאש
מחממים ל-67 ונחים 20 דקות
מרתיחים ומחזיקים רותח חצי שעה

יש לשים לב בנקודה זאת לנפח הדקוקשן ולהשלים מים רותחים אם צריך


 עכשיו מחזירים בצורה מבוקרת למאש, נזהרים לא לעבור את טמפ' היעד
מה שנשאר בסיר , מחכים שיתקרר ומוסיפים למאש טון
מנוחת בטא - נגיד 20 דקות - אני אוהב מתוק
חישוב כמות דיקוקשן שני:
טמפרטורת מטרה: 72 מעלות
decoction volume = 1.2*19*(73-67)(100-67) = 6.7 
כלומר עלינו להוציא בערך שישה וחצי ליטר
מוציאים , מרתיחים עוד 15-30 דקות
ומחזירים למאש למנוחת אלפא - נגיד 40 דקות
מכאן ממשיכים ספארג' כרגיל

חישובי זמנים:

00:00
חימום ראשוני, טחינת גרעינים, ציוד
00:30
מנוחת הנזילות
00:50
הוצאת דיקוקשן ראשון - 12 ליטר
01:00
חימום ל-67
01:30
מנוחת בטא דקוקשן
01:50
הרתחה
02:10
רתיחה
02:40
הוספה למאש טון
02:50
מנוחת בטא במאש
03:10
הוצאת דקוקשן שני - שישה וחצי ליטר
03:20
הרתחה
03:40
רתיחה
04:00
חזרה למאש ומנוחת אלפא
04:40
ספארג' ראשון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה